Skip to main content

ARAMIS-T

Datorită tijei sale humerale dedicate, proteza ARAMIS pentru traumatologie permite tratamentul eficient al fracturilor cu 3 sau 4 fragmente ale extremității superioare a humerusului. Aceasta este disponibilă în versiune anatomică (hemiartroplastie/totală) sau inversată și, datorită sistemelor sale de fixare, optimizează reconstrucția și consolidarea tuberozităților. Poate fi cimentat în partea diafizară sau poate fi plasat fără ciment (acoperit cu un strat dublu de titan și hidroxiapatită osteointegrabilă), blocat sau nu cu 2 șuruburi.

Instrumentarul său mixt permite alegerea între anatomic și inversat intraoperator. Implantul humeral poate fi schimbat de la o versiune la alta.

Proteza ARAMIS pentru traumatologie beneficiază de toate avantajele gamei ARAMIS:

Versiunea anatomică: Adaptarea capetelor humerale cu con descentrat sau centrat permite o restaurare anatomică precisă.
O versiune inversată: Unghiul cervico-diafizar a fost fixat la 140°. Această varizare are ca rezultat o creștere benefică a brațului de pârghie deltoidian prin lateralizare. Combinată cu o optimizare a poziției piesei glenoidiene, aceasta reduce semnificativ apariția crestăturilor. Utilizarea gamei standard de baze glenoidiene Aramis permite o ancorare optimă a componentei glenoidiene în omoplat.
Instrumentar ergonomic: Instrumentarul ergonomic și compact (doar o singură cutie auxiliară) permite reglarea precisă a poziționării implantului. Aceasta permite utilizarea fie a abordului delto-pectoral, fie a abordului superolateral.
Instrumentar ergonomic: Instrumentarul ergonomic și compact (o singură cutie auxiliară) permite reglarea precisă a poziționării implantului. Permite utilizarea fie a abordului delto-pectoral, fie a abordului superolateral.

 

Detalii

  • Fracturi cu 3 sau 4 fragmente deplasate, cu sau fără dislocarea capului
  • Fracturi ale capului humeral cu peste 40% din suprafața articulară
  • Eșecul osteosintezei fracturii extremității superioare a humerusului
  • Luxația încarnată a capului humeral, asociată sau nu cu o fractură a extremității superioare a humerusului
  • Fractură a extremității superioare a humerusului asociată cu ruptura coafei rotatorilor la pacienții vârstnici
  • Orice alt traumatism recent sau sechele ale unui traumatism la pacienții vârstnici sau osteoporotici
  • Calus vicios sau sechele de fracturi